News

Insta SafeLink VPN product approved to Finnish CONFIDENTIAL (III) level

20.11.2012

National Communication Security Authority (NCSA-FI) has approved Insta SafeLink VPN product to protect Finnish national information classified as CONFIDENTIAL (III) and RESTRICTED (IV). Insta SafeLink is the first Finnish VPN solution approved to this level

Read more about SafeLink here

See the whole press release below (in Finnish)

Insta SafeLink VPN-tuote sai ensimmäisenä suomalaisena salausratkaisuna STIII-hyväksynnän

Insta DefSec Oy:n VPN-tuotteelle on myönnetty hyväksyntä STIII-tason salausratkaisuna Suomen kansallisena tietoturvaviranomaisena (NCSA-FI) toimivan Viestintäviraston toimesta.

Hyväksynnän myötä Insta SafeLink salausratkaisua voidaan käyttää suojaamaan sekä kansallisen suojaustason STIV (KÄYTTÖ RAJOITETTU) että STIII (LUOTTAMUKSELLINEN) mukaisesti luokiteltua materiaalia siirrettäessä sitä verkon yli sähköisesti. Kyseessä on ensimmäinen suomalaiselle salausratkaisulle myönnetty STIII-tason hyväksyntä.

− Nyt saatu tuotehyväksyntä on meille erittäin tärkeä, sillä kyseistä hyväksyntää edellyttävät erityisesti valtionhallinnon turvallisuuskriittiset organisaatiot, jotka ovat keskeistä asiakaskuntaamme. Samalla se on osoitus, että myös suomalainen tuote on mahdollista saada listalle, jossa aiemmin on ollut vain ulkomaisia ratkaisuja, toteaa Insta DefSecin Defence and Security Solutions –liiketoimintayksikön johtaja Timo Hammar.

Insta SafeLink VPN Gateway on erityisesti korkean turvatason organisaatioille suunnattu VPN-laite tietoliikenteen suojaamiseen. Laitteella voidaan suojata useita palveluita ja palveluissa voidaan käsitellä eri suojaustasojen materiaalia.  IPsec-salauksen lisäksi laitteessa on myös muita turvallisuutta ja kustannustehokkuutta parantavia toiminnallisuuksia kuten palomuuri, dynaaminen reititys (OSPF, BGP, PIM) ja palvelun laatu (QoS). Kokonaisratkaisu sisältää integroidun salausavainten-, verkon- ja käyttäjähallinnan. Insta takaa tuotteelle pitkän elinkaaren sekä tarjoaa kattavat tukipalvelut. Insta SafeLink salausratkaisu on saatavilla myös nopeasti käyttöönotettavana palveluna Instan korkeat turvallisuusvaatimukset täyttävästä palvelukeskuksesta.

Lisätietoja Instan tietoturvaratkaisuista ja -palveluista: http://www.security.insta.fi/

Lisätietoja Viestintäviraston verkkosivuilta:
Viestintäviraston NCSA-FI-yksiköstä ja hyväksytyistä salaustuotteista

Kansallinen tietoturvaviranomainen NCSA-FI

 

Lisätietoja:
Marko Hautakangas
Tietoturvaliiketoiminnan johtaja
Insta DefSec Oy
marko.hautakangas@insta.fi
puh: 040 7723 022

Timo Hammar

Vice President
Defence and Security Solutions
puh: 020 771 7710.